Dimas

PURE COLOSTRUM

Димас Колострум во прав

Висококвалитетен, замрзнато сушен говедски колострум во прав. Дар на природата за зајакнување на нашиот природен имунолошки систем. Нудиме говедски колострум во прав со висок имуноглобин мин. 30% IgG

 

Димас колострум во прав во целост е направен од колострум кој доаѓа од Холандија. Се почитува правило според кое колострумот се собира само во првите 24 часа по породувањето на кравата. Целиот колострум се обработува во Холандија.

 

Димас Колострумот го снабдуваме единствено од лиценцирани фармери. Притоа постои строга контрола при влез и  протоколи за добавувачите. Како резултат на тоа, се контролира квалитетот на нашите производи од почеток до крај.

Биоактивни компоненти

Новороденчињата имаат тенденција да имаат кревок имунолошки систем. Колострумот концентрирано ги испорачува биоактивните материи што му се потребни на новороденчето. Не само што колострумот содржи имунолошки клетки и антитела (како што се IgA, IgG и IgM), туку и компоненти на зрелиот имунолошки систем, како што се лактоферин, лактопероксидаза и полипептиди богати со пролин (PRP). Интерлеукини, цитокини и фактори на раст слични на инсулин I (IGF-1) и II се меѓу другите компоненти што го поттикнуваат здравјето на колострумот

Примена на колострум

Иако на многумина им е познато дека колострумот (од човек или од кој било цицач) има витална улога во здравјето на новороденчето, сè уште е релативно непознато дека говедскиот (кравјиот) колострум може да обезбеди здравствени придобивки кај децата и возрасните. На пример, може да го зголеми здравјето на коските, да помогне во борбата против бактериите или да служи како општа состојка за зајакнување на имунолошкиот систем. Говедскиот колострум и човечкиот колострум се многу слични во нивниот состав. И двете содржат многу слични антитела, имунолошки фактори и фактори на раст и други хранливи материи. Следствено, колострумот е погоден за човечка исхрана, доколку соодветно се обработува. Меѓу придобивките за човекот при консумирање на говедскиот колострум се:

 

  • Зајакнување на имунолошкиот систем
  • Дигестивно здравје
  • Подобрување на виталноста
  • Регенерација на ткиво
  • Антиоксидантна заштита
  • 6.Извор на енергија
  • 7.Клеточно здравје