Рибен колаген 150 g

2,420 ден

Категорија:

Чистиот рибен колаген тип 1 во прашкаста состојба е ензимски хидролизиран во пептиди, со мала молекуларна големина за оптимална апсорпција и искористување од страна на организмот.

Колаген тип 1 е структурен протеин кој е одговорен за јачина на коските, тетивите, лигаментите, кожата, ноктите, коса и другите ткива низ целото тело.

МАСА: 150 ГР.
СОСТОЈКИ: КОЛАГЕН ПЕПТИДИ (РИБЕН)
УПОТРЕБА: ЕДНА ЛАЖИЧКА (5 ГР.) ВО БИЛО КАКОВ ПИЈАЛОК
ЧУВАЊЕ: ЛАДНО, СУВО И ДА НЕ Е ИЗЛОЖЕНО НА СОНЧЕВА СВЕТЛИНА

Без глутен
Без шеќер
Без ГМО
Кето

СЕРТИФИКАТИ

Халал сертификат
Кошер сертификат

НУТРИТИВНИ ВРЕДНОСТИ

Опис Вредности на 100 гр.

  • Енергетска Вредност 365 Kcal/1,582 КЈ
  • Протеини > 85 гр./g
  • Јаглехидрати < 1 гр./g
    • од кои шеќери < 0.1 гр./g
  • Масти < 0.1 гр./g
    • од кои заситени < 0.05 гр./g
  • Натриум Хлорид 0.713 гр./g

АМИНОКИСЕЛИНСКИ СОСТАВ

ALANINE 5,48
ARGININE 13,47
ASPARATIC ACID 3,40
CYSTEINE 0
GLUTAMIC ACID 7,64
GLYCINE 13,60
HISTIDINE 1,11
HYDROXYPROLINE 10,78
ISOLEUCINE 1,51
LEUCINE 3,19
LISINE 4,03
HYDROXYLISINE 0,86
METHIONINE 1,86
PHENYLALANINE 2,73
PROLINE 13,72
SERINE 2,92
THREONINE 2,65
TRYPTOPHAN 0
TYROSINE 0,80
VALINE 2,25