Dimas

Колаген

Како колагенот помага при остеопенија и остеоартритис?

Колагенот може да има потенцијални придобивки за лицата со остеопенија или остеоартритис, иако потребни се повеќе истражувања за целосно да се разберат неговите ефекти. Еве неколку начини на кои колагенот може да помогне: Подобрување на густината на коските: Остеопенијата е состојба каде што коскената минерална густина е помала од нормалната,...

Read more

Се што треба да знаете за колагенот

Драгана МладеновскаАеробик и пилатес инструктор, Сопственик на FitLife Fitness Studio, Магистeр по фармација и диететика.https://fitlife.com.mk/author/dragana/ Во последните неколку години многу големо внимание е свртено кон колагенот и неговото влијание врз здравјето и убавиот изглед на кожата, но што всушност преставува колаген и зошто е значен за човекот?Колагенот е најзастапен протеин...

Read more

Говедски или Рибен колаген: кој да го изберам?

Без оглед дали ќе изберете говедски или рибен колаген од Димас, не може да згрешите. Двата производи се добар, здрав избор и со редовна употреба ќе му помогнат на Вашето тело да остане здраво и убаво. Одлучувачкиот фактор е личниот избор, нутритивните ограничувања и здравствените причини, на пр. алергии. Како...

Read more